Vergelijk tekstschrijvers

Snel en eenvoudig offertes bij meerdere tekstschrijvers aanvragen

Over tekstschrijvers

  


Tekstschrijvers kunnen zich op verschillende vakgebieden specialiseren en zelfs op zelfstandige basis als freelancer aan het werk. Voor zakelijke klanten is het goed om te weten wat u kunt verwachten van tekstschrijvers.
 
Freelance tekstschrijvers
Een freelance tekstschrijver is een individueel die ingehuurd kan worden op basis van zijn/haar expertise en op basis van een project wat uitgevoerd moet worden. Een freelancer wordt niet in loondienst genomen, maar voert alleen op korte termijn een specifieke opdracht uit.

Reclameteksten
Een deskundig tekstschrijver weet precies hoe hij een pakkende, unieke en overtuigende reclame tekst kan schrijven. Deze teksten zijn gericht op een doelgroep en hebben als doel om hen te overtuigen een bepaald product of dienst aan te schaffen.

Website teksten
Tekstschrijvers kunnen ook ingehuurd worden om website teksten te schrijven en websites te onderhouden. Zij hebben naast de benodigde vaardigheden in het schrijven van teksten ook de nodige kennis van zoekmachine optimalisatie. Hierdoor zal uw website makkelijker gevonden worden door Google en trekt u meer klanten naar uw website.

Persberichten
Persberichten zijn ideaal om de media op de hoogte te stellen van gebeurtenissen in een bedrijf, instelling of persoonlijke leven. Het is hierbij cruciaal dat het persbericht goed geschreven is en alle benodigde informatie omvat, zodat het  gemakkelijk gecirculeerd kan worden.

Copywriting
Copywriters schrijven niet alleen commerciele teksten voor bijvoorbeeld op billboards en websites, maar creëren ook reclame-campagnes. Door middel van goede communicatie met de opdrachtgever, grondig onderzoek naar het product/dienst, doelgroep en geschikte medium creëren copywriters een campagne wat een product/dienst optimaal promoot.

Een tekstschrijver heeft verschillende taken naast het schrijven van teksten die van belang zijn om tot een goed eindresultaat te komen. Deze taken zijn:

  • Veelvoudig communiceren met de opdrachtgever, zodat de opdracht aan de verwachtingen van de opdrachtgever zal voldoen. 

  • Onderzoek naar het bedrijf en opdracht van de opdrachtgever.

  • Na overleg met de opdrachtgever het corrigeren en bijstellen, zodat het gewenste eindresultaat opgeleverd wordt.